Pe Argeș în… sus! Victorie clară cu una dintre pretendentele la promovare

Echipa noastră a câștigat a treia partidă amicală la rând din presezon. În cantonamentul de la Curtea de Argeș, alb-albaștrii s-au impus, categoric, 4-1 (2-0), în fața celor de la FC Argeș, una dintre formațiile cu pretenții din acest sezon al ligii secunde.

Deși disputat pe o căldură greu de suportat, jocul de la Valea Iașiului (Argeș) a avut ritm, mai ales în prima repriză. Una în care corviniștii au fost în control, în mare parte, cu un joc în care maturitatea, calmul și deciziile potrivite au fost cuvinte de ordine. Argeșenii au avut prima șansă de gol, în debut, prin Bogdan Rusu, al cărui lob din 16 metri a trecut și peste Lefter, dar și peste poartă. Oportunitatea fostului vârf al celor de la CS Mioveni avea să rămână una dintre puținele ale alb-violeților, care au cedat, treptat, teren și au ieșit cu greu din apărare. „De vină”, şi pressing-ul avansat al „corbilor albaştri”, care au avut o primă şansă bună la lovitura de cap a lui Coman, după o centrare a lui Pîrvulescu (22). La patru minute distanţă, „Nicky” a deschis scorul, cu o reluare sigură, de lângă a doua bară, după o centrare bună a lui Iacob – servit, la rându-i, de Lică! Scorul pauzei l-a stabilit Neacşa, în minutul 37, din doar câţiva metri, după un „un-doi” între Coman şi Pîrvulescu.

La reluare, Alexandru Pelici a operat patru modificări şi argeşenii au fost ceva mai prezenţi în jumătatea noastră – în condiţiile în care alb-violeţii au încheiat cantonamentul vinerea trecută, iar alb-albaştrii se află în plin stagiu de pregătire. Bertrand a avut şansa lui 1-2, dar Lefter a scos din colţul scurt (56), în vreme ce la poartă cealaltă nou-intratul Micle l-a blocat, excelent, pe Coman scăpat „unu la unu” cu acesta. A urmat o perioadă a jocului în care şi Florin Maxim a schimbat, treptat, liniile, iar piteştentii au redus din diferenţă, pe fondul unei neatenţii în defensiva noastră, Haită transformând un penalty dictat după un fault al lui Manolache (81). Doar că finalul de meci a aparţinut tot Corvinului, care a i-a mai „taxat” în două rânduri pe adversarii din Piteşti. Mai întâi, Hergheligiu a înscris, cu mult calm, tot de la punctul cu var, după un fault al lui Micle asupra lui Lupu (85), iar juniorul Pocioian a închis tabela, cu o execuţie frumoasă din careu, după o acţiune singulară (a doua reuşită în două meciuri) (85).

4-1 pentru echipa noastră, cel mai clar succes al presezonului. Sâmbătă, tot de la ora 11:00, hunedorenii dispută ultimul test din cantonament, la Mioveni, cu colega de eşalon. După revenirea la Hunedoara, corviniştii mai au programate alte două meciuri de verificare: pe 26 iulie, la Curtici, cu Frontiera şi pe 29, acasă, cu ACS Mediaş – formaţie la care manager sportiv a devenit fostul nostru jucător, Alexandru Curtean.

Florin Maxim, concluzii după meci:

„Un joc plăcut, dinamic, chiar dacă s-a disputat pe o căldură aproape insuportabilă, dar băieţii au depus un efort considerabil. Mă bucur că am pus în practic tot ceea ce am lucrat la antrenamente şi băieţii au avut linişte, răbdare, în construcţie, la fazele fixe… Un meci foarte bun de pregătire. Am marcat de patru ori pentru că am fost concentraţi, lucizi şi maturi în majoritatea momentelor de joc. Mă bucur foarte mult că nu avem accidentaţi, e o perioadă cu antrenamente grele, duble, mai ales pe aceste temperaturi, dar chiar nu am ce să le reproşez băieţilor. Uşor-uşor, începem să arătăm cum îmi doresc!”.

Despre jocul defensiv:

„Avem soluţii suficiente acolo, chiar stăm bine la acest capitol, toţi s-au pregătit bine şi, sincer, nu îmi e teamă să încep cu niciunl dintre ei. Cred că arătăm bine şi pe flancuri, cu Iacob şi Velisar, care au împins jocul mai tot timpul în jumătatea adversă, la fel, la mijoc am controlat jocul. Şi cei intraţi în actul secund au făcut-o foarte bine, semn că avem concurenţă, îşi doresc să arate ce pot. Merită felicitat şi Rafa (Pocioian – n.n.) a intrat, din nou, foarte bine, deşi are o misiune grea în acea zonă a terenului, nu pot să spun că e o surpriză, pentru că îi ştiu potenţialul. Are încredere, are personalitate şi asta m-a determinat să îl şi folosesc”.

Despre tragerea la sorţi a ţintarului:

„Nu am nicio preferinţă privind ordinea în care întâlnim echipele în acest campionat. Degeaba îţi faci calculele de dinainte… eu mă gândesc la fiecare meci în parte, la fiecare adversar în parte, luăm totul pas cu pas şi doar la final vom trage linie. Deci nu am nicio preferinţă pentru vreun adversar anume la tragerea la sorţi de mâine”.

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter (64, Blaga) – Iacob (87, Lupuşor), Elton (64, Pop), Lică (57, Manolache), Velisar (87, A. Nicolae) – Mitran (57, Pocioan), Neacşa (cpt.) (57, Lupu), Hrezdac (46, Chindriş), Antonov (67, Bradu), Pîrvulescu (85, S. Ion) – Coman (73, Hergheligiu)

FC Argeş (antrenor Alexandru Pelici): Straton – Tofan (6, Rădescu), Turda (cpt.) (65, Balaur), Scarlatache (53, Grigore), Rizzi (46, Dulcea) – Boboc, Balgiu (46, Lazar), Buhăcianu (65, Bertrand), Bujor (46, Panait) – Pîrvu (46, Haită), Rusu (65, Angelov)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *