Victorie concludentă în cel de-al doilea amical al verii

Echipa noastră a trecut cu bine al doilea test din presezon. „Corviniştii” au depăşit cu 2-0 (2-0), colega de eşalon, CSC Dumbrăviţa, la capătul unui joc consistent, mai ales în primele 45 de minute. A fost ultima partidă de verificare înainte de stagiul de pregătire de la Curtea de Argeş, programat să înceapă pe 14 iulie.

În faţa a aproximativ 700 de suporteri, oaspeţii din Timiş („cantonaţi” la Săntâmăria Orlea în această perioadă) au fost mai activi în debut de joc, când au şi avut o oportunitate de gol, dar Zaluschi a trimis mult peste, din interiorul careului, o minge venită din stângă, de la Toroc. Treptat, „corbii albaştri” au pus stăpânire pe joc şi au şi deschis scorul, în minutul 16, Lupu trimiţând cu capul sub transversală, o centrare perfectă venită dintr-un corner al lui Neacşa. Trei minute mai târziu, băieţii lui Florin Maxim au fost aproape de gol din nou, însă Trifon a respins șutul lui Pîrvulescu, de la 15 metri. 2-0 s-a făcut, totuşi, în minutul 30, atunci când căpitanul Alexandru Neacșa l-a învins pe Trifon cu un șut bine-plasat de la 16 metri, în vinclu. Repriza s-a încheiat cu o altă şansă mare, irosită de Coman, care a trimis alături, din zece metri, după ce a „culcat” un fundaş advers, primind o minge de la Lupu – care combinase, în bandă, cu Iacob.

În repriza a doua, antrenorul vizitatorilor, Cosmin Stan, a trimis în teren o garnitură cu totul schimbată, iar startul a fost ceva mai bun. În minutul 48, Ghinescu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea a trecut peste poarta lui Blaga. Tot dintr-o lovitură liberă, însă de la 30 de metri, Tismonar a lovit transversala, în minutul 54, iar 60 de secunde mai târziu, Mancaș a reluat pe jos, de la marginea careului, dar Blaga, pe fază, a reușit să se întindă și să respingă în corner. Imediat după aceea, alb-albaştrii au pus, din nou, stăpânire pe joc, au combinat cu multă răbdare şi au încheiat meciul cu alte două şanse bune de a face 3-0. Mai întâi prin Mitran, al cărui şut din 16 metri a trecut „razant” pe lângă vinclu, iar mai apoi prin Chindriş, a cărui reluare puternică de la marginea careului a fost respinsă de Toroc. S-a încheiat 2-0 pentru amfitrioni, care intră în ultimele zile înaintea cantonamentului de la Curtea de Argeş, acolo unde mai au planificate alte trei teste.

Florin Maxim, despre prestaţia de astăzi:

„Jocul de azi mi-a lăsat o impresie bună, per total. Primele 45 de minute chiar am arătat bine, pe alocuri, chiar foarte bine… am avut şi posesia, am judecat bine şi fazele fixe. N-am fost surprinşi pe fază defensivă, doar de câteva ori, asta chiar dacă studiasem un alt sistem de joc al adversarilor, ne-au surprins puţin, dar ne-am adaptat repede. Băieţii sunt bine, chiar sunt mulţumit, nu aş avea ce să le reproşez. De la zi la zi şi cei nou-veniţi par că se integrează tot mai bine, important e să fie sănătoşi, feriţi de accidentări, pentru că urmează o perioadă mai grea,  cu cantonamentul, cu jocuri din trei în trei zile…”.

Despre absenţele lui Bradu şi Lică şi despre un potenţial transfer:

„Cred că am mai avea nevoie de un jucător pe poziţia de inter. Asta chiar dacă Bradu va intra, de luni, în program normal. Nu mai vreau să vorbesc înainte, dar ar mai fi nevoie de un transfer, sper să putem să rezolvăm acest aspect. Cât despre Lică, ieri a simţit o încărcătură la aductori, nu cred că e ceva grav, dar am hotărât să nu forţăm, tocmai pentru că suntem într-o perioadă atât de importantă”.

Despre folosirea mai multor juniori:

„Am mai spus-o, cred că arătăm bine la acest capitol, însă, normal, e vorba de tineri, deci e nevoie mereu de îmbunătăţire. În proporţie de 80 la sută, Adrian Nicolae (19 ani, aparţine de Petrolul), cred că va rămâne, e un jucător care a cochetat cu lotul naţional, un tânăr crescut bine, instruit bine, un caracter bun… Mă bucur şi pentru debutul lui Ciurel, care a avut acea problemă personală care a făcut să nu fie disponibil pentru meciul cu UTA, dar azi a intrat, a făcut efort, s-a mişcat bine”.

Despre programul de pregătire:

„Ne era folositor şi un alt test înainte de cantonament, cum gândisem iniţial, pentru că ar fi jucat mai mult cei care au bifat mai puţine minute, dar putem să ne continuăm pregătirea şi fără meciul cu Viitorul Pandurii. Avem în faţă un cantonament bun, cu trei meciuri, dintre care două cu echipe puternice de Liga a doua, sper ca la întoarcere să mai perfectăm un joc pentru data de 29 iulie şi atunci cred că vom fi în regulă. E şi aşa o perioadă cu încărcătură, dar ne va prinde bine la startul ligii secunde”.

Corvinul 1921 Hunedoara: Roman (46, Blaga) – Iacob, Pop (66, A. Nicolae), Elton (77, S. Ion), Manolache – Lupu (87, Pocioian), Neacșa (cpt.) (60, D. Ciurel), Hrezdac (46, Mitran), Antonov (46, Chindriș) – Pîrvulescu (81, Lupușor), Coman (60, Hergheligiu)

CSC Dumbrăviţa (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă, Tănase, Zurbagiu (cpt.) – Sofran, Ristin, A. Toroc. Salhi, Jorz – Zaluschi, Plokhotnyuk (repriza I)

P. Toroc – Băluțoiu, Lalic, Moțiu – Bălașa, Olaru, Tismonar, Martinov, Ghinescu (cpt.) (72, Amariei) – Mancaș, Paulevici (a doua repriză)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *