Eşec la limită în primul amical al verii. Corvinul, cu ocaziile, UTA cu golurile

Echipa noastră a cedat, la limită, primul amical al verii. Am fost depășiți, 1-2 (0-1), de prim-divizonara UTA, la capătul unui meci în care am avut ocaziile mai clare de gol, arădenii punctând la două dintre puţinele „şarje” ofensive.

Startul amicalului a fost amânat cu 20 de minute, din cauza unei ruperi de nori. Apoi, aproximativ 2.000 de spectatori au luat loc în tribunele arenei „Michael Klein” pentru a fi martori la primul amical estival. Dar şi pentru a-l aplauda pe Alexandru Curtean – cel care, în minutul 7, a părăsit pentru ultima dată terenul, în aplauzele fanilor, primind din partea oficialilor echipei noastre o plachetă şi tricoul de joc cu numărul 7 purtat la Hunedoara, în sezonul care a adus revenirea echipei în cel de-al doilea eşalon.

Prima ocazie de gol a venit din partea oaspeţilor, de la Rareş Pop, al cărui şut din careu a fost deviat peste poartă de Elton. La buturile adverse, Iacob a fost „testat” de Mitran, cu o reluare pe spate, din careu, pentru ca aproape imediat vizitatorii să „mişte” primii tabela, prin Rareş Pop (12), care a finalizat o acţiune începută la centru, odată cu o recuperare a masivului Cooper. Acelaşi vârf sosit în această vară de la Chindia l-a mai întins o dată pe Lefter, pentru ca până la finele primei reprize, corviniştii să aibă trei şanse bune de a egala, prin Pîrvulescu, Neacşa şi Coman.

La reluare, Mircea Rednic a schimbat liniile, iar „Bătrâna Doamnă” nu a mai ținut aproape deloc de minge. Hunedorenii au fost mai mereu în control și au pus sub presiune careul arădenilor. Nou-intratul Lupu a avut două şanse clare de gol, dar le-a irosit, iar Coman nu a ajuns de puțin la centrarea lui Pîrvulescu. Și mai mare a fost situația lui Mitran, care a primit mingea în zona punctului cu var, dar a trimis pe lângă! În schimb, arădenii au fost mult mai pragmatici şi la una dintre puţinele ieşiri pe atac din repriza a doua au făcut 2-0, prin Kone, care a reluat cu capul, peste Lefter, o centrare venită de la Ristin. În minutul 87, Lupu a redus din diferenţă, din careu, după o centrare a juniorului Goicea, iar până la ultimul fluier, Hergheligiu a mai trimis o dată în bară, dar şi marcat, în prelungiri, golul său fiind anulat însă pe motiv de ofsaid. S-a încheiat 1-2, la capătul unui joc bun prestat de „corbii albaştri”, şi în care fanii au putut vedea la lucru patru din cele cinci achiziţii de până acum: Manolache, Antonov, Lică şi Hrezdac.

Florin Maxim, despre prestaţie: „Am început cam temători jocul, după golul primit a fost o prima repriză echilibrată. Am avut și noi situațiile noastre, am avut o posesie bună, a crescut încrederea și ritmul, iar ritmul ți-l dă echipa. S-a văzut un pic că noi avem doar şapte antrenamente și – cumva – era și normal să nu avem ritmul adversarei noastre de azi. A două repriză am început-o foarte, foarte bine, am avut o singură nesincronizare, au ajuns o dată la noi în careu și au marcat golul de 0-2. Am marcat și noi pe final și asta mă bucură cumva că repriza a doua s-a terminat la egalitate. În plus, am avut încă două-trei situații bune de a marca, băieții nu s-au accidentat și cu astea rămânem după acest meci. În afara lui Antonov, care venea de pe drum, a și făcut un antrenament și a resimțit puțin oboseala, pe restul am vrut să-i văd minimum 60 de minute, am vorbit și la pauză cu ei. În a doua repriză parcă am început și am abordat altfel meciul, a fost un joc consistent”.

…despre noutăţile din lot: „Am discutat cu Manolache, am ținut neapărat să-l văd și pe poziția de fundaș lateral. Chiar mi-a plăcut cum s-a descurcat astăzi, e un jucător combativ care poate juca pe mai multe poziții, dar am ținut neapărat să-l văd în poziția de fundaș stânga. Lică la fel, e o certitudine, a promovat cu ultimele sale două echipe în Liga 1, e un jucător de care noi aveam nevoie, la fel ca de Manolache și Antonov. Mi-a plăcut și implicarea copiilor, a fost un test util. În fine, Hrezdac e o certitudine a Ligii doua. El a jucat, dacă nu avea acea accidentare eu zic că era o soluție pentru Liga 1, nu știu dacă pentru UTA, dar pentru Liga 1. E un copil pe care îl cunosc, îl știu și-l urmăresc”.

…despre împrumutul lui Damian Isac: „Isac, va veni și el de la UTA, un jucător obișnuit cu Liga 1. Eu zic că mai avem timp încă o lună și cinci zile să pregătim noul sezon și vom arăta bine. Nu cred că ar fi nevoie de alți jucători, ne-a dat puțin peste cap și accidentarea lui Bradu, a avut un an bun, a fost în creștere, dar s-a accidentat. Va reveni și el în maximum două săptămâni și asta ne-a dat un pic peste cap. Am început un pic căutările acolo, mai aveam nevoie de un inter, a venit Isac, ni s-a ivit această oportunitate să putem să-l aducem și eu zic că suntem în mare parte cam ceea ce îmi doresc”.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter (74, Roman) – Iacob, Elton (74, Pop), Lică (81, A. Nicolae – jucător sosit în probe), Manolache (81, Goicea – jucător sosit în probe) – Mitran (74, Lupușor), Curtean (7, Neacșa) (87, Pocioian), Chindriș (74, Hrezdac), Antonov (46, Lupu), Pîrvulescu (87, S. Ion) – Coman (70, Hergheligiu).

UTA Arad (antrenor Mircea Rednic): Iacob (46, Kucher) – Roganovic (46, Bodri), Iurasciuc (46, Bota), Carp (46, Benga), Dumitrașcu (46, Anișorac) – R. Pop (46, Negoescu) (68, Nortey), C. Mihai (60, Ristin), Fabry (46, Cibi), Mustacă (46, Stanciu) (84, Negoescu) – Mercioiu (46, Ekmekci) (68, Kyrychenko), Cooper (46, Kone).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *