Cifrele sezonului în curs: Suntem echipa cu cele mai multe victorii din Liga a III-a

Corvinul a încheiat și 2022 în topul seriei a noua, iar cum „corbii albaştri” au luat vacanţă până la jumătatea lunii viitoare, avem prilejul să tragem câteva concluzii şi să scoatem la lumină câteva date statistice legate de sezonul de toamnă. Şi asta pentru că suntem una dintre performele întregului eşalon al treilea, în care se regăsesc 100 de echipe!

Corvinul este echipa cu cele mai multe victorii din toată Liga a treia – 14 la număr – având o singură remiză (2-2 la Reghin). Următoarele în „top” sunt Foresta Suceava (seria 1), CS Afumaţi (seria 3), CS Blejoi (seria 5) şi CSM Deva (seria 7), toate cu câte 12 succese. 

Echipa noastră are şi una dintre cele mai bune linii de clasament din acest eşalon, cu 52 de goluri marcate şi doar 9 primite, singurii care „stau” mai bine fiind „vecinii” de la CSM Deva, cu 54 de reuşite şi 7 goluri primite (de luat în calcul şi faptul că devenii au câştigat un joc cu 3-0, la „masa verde”).

Dăm, de asemenea, şi cel mai bun marcator al seriei: Marius Coman, care a ajuns, până acum, la „borna” 11 în actuala stagiune. Îl secondează, îndeaproape, Andrei Hergheligiu, cu 9 reuşite şi Marius Lupu, cu 8 goluri. Pe lista marcatorilor noştri în acest sezon mai sunt alţi 9 jucători (!): Nicolae Pîrvulescu (6), Paul Mercioiu, Marius Chindriş, Claudiu Borţoneanu, Antonio Bradu – toţi cu câte trei reuşite fiecare – Andrei Roşu (2), respectiv Flavius Iacob, Alexandru Neacşa şi Rafael Garutti – cu câte un gol fiecare. Am beneficiat şi de un autogol în această ediţie de campionat, cel al lui Şerbanaţi, în victoria 3-0 de acasă cu Avântul Reghin, din tur.

Corvinul are şi cel mai confortabil avantaj faţă de principala urmăritoare, fiind, cu trei etape înainte de finele sezonului regular, la 15 puncte de Metalurgistul Cugir! Singurii care stau la fel de liniştiţi sunt cei de la Foresta Suceava, care au, momentan, 9 puncte peste CSM Bucovina Rădăuţi, în prima serie. 

Interesant este că, şi anul trecut în aceeaşi perioadă, echipa noastră avea tot 14 victorii şi o remiză şi tot peste 50 de goluri marcate (55), o îmbunătăţire fiind în ceea ce priveşte defensiva, având în vedere că în 2021 scosesem mingea din poartă de 14 ori.

„Corbii albaştri” au în palmares şi cele mai clare victorii din campionat, în seria a noua, după succesele 9-2 cu Sănătatea Cluj şi 7-0 cu CS Ocna Mureş! De altfel, în 10 dintre cele 15 jocuri, echipa noastră a marcat trei sau mai multe goluri. 

În plus, nu am mai pierdut la Hunedoara de mai bine de un an şi jumătate (!), ultimul eşec (în campionat) pe arena „Michael Klein” datând din 10 aprilie 2021, 2-4 cu Unirea Dej, echipă ajunsă, între timp, în liga secundă. De atunci s-au strâns 24 de partide consecutive fără înfrângere, 21 dintre acestea fiind victorii, trei încheindu-se la egalitate (1-1 cu Sănătatea Cluj, 0-0 cu Metalurgistul Cugir şi CA Oradea)! De altfel, de la remiza din returul barajului de promovare cu bihorenii, am adunat 8 victorii consecutive, 6 dintre ele fără gol primit (ultimele 5, consecutive, încheiate „la zero!).

Lucrurile stau bine şi în deplasare, acolo unde în acest sezon am înregistrat doar remiza de la Reghin, în rest adunând victorii pe linie. Practic, eşecul de la Baia Mare a fost singurul înregistrat din martie 2021 încoace. Iar de atunci, Hunedoara a susţinut 25 de jocuri departe de casă!

 Şi la capitolul „disciplină” echipa antrenată de Florin Maxim este în top, fiind singura din serie care a reuşit să încheie sezonul de toamnă fără să încaseze vreun cartonaş roşu!

Campionatul Ligii a treia se reia abia pe 11 martie, cu etapa a 16-a, în care Corvinul va juca, acasă, cu ACS Târgu Mureş. În celelalte două partide ale sezonului regular, alb-albaştrii vor mai primi vizita Viitorului Cluj şi vor evolua în deplasare la CSU Alba Iulia. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *