Etapa a XI-a | Deplasare în „oraşul viorilor”, pentru un duel cu a treia clasată

A doua etapă a returului înseamnă o deplasare la Reghin pentru echipa noastră. Înfruntăm ocupanta locului trei în ierarhie, vineri, de la ora 14:00, pe arena „Avântul” din localitate. 

„Corbii” vor străbate cei peste 230 de kilometri cu gândul la a-şi păstra seria perfectă din acest campionat, asta deşi vor avea în faţă una dintre surprizele plăcute ale actualei stagiuni. Cu 17 puncte, mureşenii ocupă locul trei, la egalitate cu Unirea Ungheni şi cu un punct peste Metalurgistul Cugir, după ce au profitat de remiza dintre cele două, etapa trecută, rundă în care Avântul a plecat cu toate punctele de la Târgu Mureş, 1-2 („dublă” Adrian Murar).

A fost al doilea succes stagional pentru echipa lui Vilmoş Stoica, în faţa „vecinilor”, căruia i se mai adaugă alte trei, cu Sănătatea şi Viitorul Cluj-Napoca, respectiv CSU Alba Iulia. Reghinenii au două eşecuri, 3-4 cu CS Ocna Mureş şi 0-3 în faţa echipei noastre, în tur (foto) – după un meci decis de autogolul lui Şerbănaţi şi reuşitele lui Mercioiu şi Coman – toate, în repriza a doua. Bilanţul stagional mai cuprinde şi două remize, 1-1 cu Unirea Ungheni şi 0-0 cu Metalurgistul Cugir, celelalte două formaţii aflate pe locuri de play-off.

Succese „la zero”, cele mai des-întâlnite

În ultimii doi ani, Corvinul şi Avântul Reghin s-au întâlnit, în total, de cinci ori, iar formaţia noastră s-a impus în patru dintre aceste întâlniri, de fiecare dată, „la zero”! De altfel, singura victorie a mureşenilor în confruntările directe s-a înregistrat în septembrie 2020, 2-1, la Reghin. Acasă, în acest an, Avântul a cedat în doar două rânduri, 2-4 cu Gloria Bistriţa, sezonul trecut, şi 1-2 cu Unirea Alba Iulia, în urmă cu trei etape. În ceea ce priveşte parcursul în deplasare al echipei noastre, am ajuns la 22 de meciuri la rând fără eşec, în campionat, totalizând 19 victorii şi 3 remize (la Ocna Mureş şi de două ori la Ungheni), din 27 martie 2021! 

Reghinul, o prezenţă şi în prima ligă!

Gruparea din judeţul Mureş a fost înfiinţată în 1949, iar la trei ani distanţă reuşea prima promovare în liga secundă, acolo unde a fost prezentă până în 1955, an în care clubul a făcut pasul spre Divizia A! A fost, de altfel, şi singura ediţie în care Avântul a rezistat în prima ligă, retrogradând la finele sezonului, de pe ultima poziţie (a 13-a), cu doar trei succese. Campionatul a fost câştigat, atunci, de Dinamo, iar Locomotiva Târgu Mureş şi Locomotiva Constanţa luau calea Diviziei B, alături de reghineni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *