Victoria cu zece, după o prestaţie de nota zece!

Corvinul Hunedoara a început şi returul cu un succes – al zecea la rând în acest campionat! Alb-albaştrii au trecut cu 7-0 (3-0) de CS Ocna Mureş, formaţie care în urmă cu nici două săptămâni trecea de Chindia Târgovişte, cu 1-0, în grupele Cupei României.

Poftă de gol şi de fotbal! Asta au arătat „corbii” încă din primele minute ale întâlnirii cu una dintre surprizele plăcute ale Cupei. Iar în minutul 14, tabela indica deja 2-0 pentru favoriţi, după reuşitele lui Mercioiu – şut, în cros, din interiorul careului, (10) şi Hergheligiu, reluare din careul mic (13). Scorul putea căpăta proporţii (şi) mai repede, însă acelaşi Mercioiu – şut respins de Ţăranu, din careu (20) şi apoi Lupu, al cărui „trasor” a fost deviat în „transversală” de acelaşi goalkeeper al oaspeţilor (33), au avut ghinion. Portar care a fost nevoit să se recunoască învins la faza următoare, după un şut superb al lui Pîrvulescu, de la aproape 30 de metri distanţă!

Actul secund a fost însă şi mai spectaculos. Intrat la pauză, Borţoneanu a făcut 4-0, în minutul 48, după ce a urmărit o reluare a lui Coman (intrat şi el în debutul mitanului secund), pentru ca şi Roşu să îşi treacă numele pe lista marcatorilor, tot din postura de nou-intrat, cu un gol din careu (65). Terenul s-a „înclinat” şi mai mult spre poarta celor din Ocna Mureş, iar Corvinul a mai avut două şanse mari de a marca în aceeaşi fază: incursiune în viteză, în dreapta, a lui Iacob, finalizată cu un şut în transversală, mingea i-a revenit lui Bradu, care a şutat peste, din 10-11 metri (69). Două minute mai târziu, Paleoca l-a faultat în careu pe Mercioiu, arbitrul a dictat penalty, iar Coman a marcat fără emoţii (pentru a opta oară în acest sezon), pentru 6-0. Doar că cireaşa de pe tort a pus-o Antonio Bradu, în minutul 78, cu o reuşită superbă, din lovitură liberă, mingea trimisă de la 18 metri, lovind şi „transversala” în drumul spre gol! Pe final, oaspeţii au rămas în zece oameni, după un fault în postură de ultim apărător al lui Paleoca şi au pus capăt astfel unei zile pe care ar vrea să o uite cât mai repede cu putinţă. 7-0 pentru Corvinul, care se află la al doilea meci în acest campionat în care înscrie mai şase sau mai multe goluri.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Garutti, A.Vlad, Neacşa (61, Mar), Mercioiu, Chindriş (cpt.) (70, Mitran), Bradu, Pîrvulescu (46, Borţoneanu) – Hergheligiu (61, Roşu), Lupu (46, Coman).

CS Ocna Mureş (antrenor Dan Roman): M. Ţăranu – Golba, Paleoca, Mic, Guţ – Giurgiu (cpt.), Cioargă, Socaci, Goronea – Ghiţă, Coman (50, Roman)

Eliminat: Paleoca (85)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *