Misiune îndeplinită: primul meci „acasă”, trei goluri, trei puncte

Corvinul a trecut cu bine peste eliminarea timpurie din Cupă şi a obţinut al doilea succes consecutiv în campionat. Alb-albaştrii s-au impus cu 3-0 în faţa celor de la CSM Avântul Reghin, toate reuşitele venind în repriza secundă, într-un interval de zece minute.

Aproximativ 800 de fani au luat parte la primul meci din actuala stagiune pe arena „Michael Klein”, iar în primele minute au fost martorii unui forcing – obişnuit – al amfitrilonilor, care au avut primele şanse de gol în minutele 6 şi 9, prin Neacşa şi Coman, care au trimis, însă, alături, din poziţii bune. Titularizat în premieră în acest sezon, Deak nu a avut de lucru aproape de loc, singurele „frisoane” venind la o lovitură de cap a lui Murar, care a trecut mult pe lângă (10). În rest, s-a jucat doar în jumătatea Reghinului, iar oaspeţii au scăpat cu faţa curată în alte două rânduri, până la pauză, când Pîrvulescu şi Coman au fost „ghiciţi” – de fiecare dată – de portarul-căpitan Claudiu Bucin (32 şi 36).

În actul secund, Florin Maxim i-a lăsat la vestiare pe Pîrvulescu, Borţoneanu şi Hergheligiu şi i-a trimis în locul lor pe Mar, Mercioiu şi Lupu, iar jocul Corvinului a căpătat mai multă viteză. Coman a avut prima şansă, dar a trimis, de puţin, alături, din apropierea careului mic, pentru ca mai apoi acelaşi Bucin să se evidenţieze la ocaziile semnate de Mercioiu (49) şi Mar (57), din interiorul careului. Cel mai experimentat jucător al trupei lui Vilmoş Stoica n-a mai avut însă ce face la autogolul incredibil al lui Şerbanaţi, care a trimis în proprie poartă de la aproape 30 de metri (61), moment-cheie al jocului de pe „Michael Klein”! Pentru că, aproape imediat, Corvinul s-a descătuşat şi a mai punctat în două rânduri. Mai întâi prin Mercioiu (67) – vole din careu şi Coman (72), „cap” în colţul lung, de fiecare dată după centrări excelente venite de la Alexandru Neacşa, cel care a sărbătorit împlinirea a 31 de ani chiar în ziua meciului! Până la final, oaspeţii au mai ieşit din „carapace” doar cât Vrabie să îl întindă serios pe Deak (75), în vreme ce Corvinul a mai avut câteva „şarje” prin Lupu şi Roşu, dar scorul final a rămas 3-0. Două meciuri în campionat, două victorii, golaveral 7-0, iar hunedorenii vor aborda meciul de vineri de la Cugir din postura de lideri ai seriei.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Deak – Iacob, Garutti, Pop, Neacşa (72 Roşu) – Bradu, Chindriş (cpt.) – Hergheligiu (46 Lupu), Borţoneanu (46 Mercioiu), Pîrvulescu (46 Mar) – Coman (78 Mitran).

Avântul Reghin (antrenor Vilmoş Stoica): Bucin (cpt.) – Enescu (74 Luca), Suciu, Bucur (62 Chirilă), Murar – Bujor, Harko, Vrabie, Şerbanaţi – Pop (63 M. Bucur), Bugnar (67 Chirlejan)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *