Start în deplasare în noul sezon. Primul joc, la Ocna Mureș

Corvinul Hunedoara va începe noul sezon al Ligii a treia în deplasare. Alb-albaștrii vor juca, la finele săptămânii viitoare, pe terenul celor de la CS Ocna Mureș. Anul trecut, corviniștii au remizat pe terenul formației din județul vecin, 1-1.

Prima partidă #acasălaHunedoara din noua stagiune va fi sâmbătă, 3 septembrie, împotriva celor de la CSM Avântul Reghin, în vreme ce primul derby va fi o săptămămână mai târziu, la Cugir, cu Metalurgistul. Mai jos, programul complet al noului sezon:

Etapa I: Ocna Mureș – Corvinul 1921 Hunedoara

Etapa a II-a: Corvinul 1921 Hunedoara – CSM Avântul Reghin

Etapa a III-a: Metalurgistul Cugir – Corvinul 1921 Hunedoara

Etapa a IV-a: Corvinul 1921 Hunedoara – Sănătatea Cluj

Etapa a V-a: CSM Unirea Alba Iulia – Corvinul 1921 Hunedoara

Etapa a VI-a: Corvinul 1921 Hunedoara – Unirea Ungheni

Etapa a VII-a: ACS Târgu Mureș – Corvinul 1921 Hunedoara

Etapa a VIII-a: Viitorul Cluj – Corvinul 1921 Hunedoara

Etapa a IX-a: Corvinul 1921 Hunedoara – CSU Alba Iulia

Competiția se dispută, la fel ca în stagiunea precedentă, în trei faze. În Faza I are loc sezonul regular, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri de fiecare formație.

Faza a II-a este numită partea de campionat în care în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament.

Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6).

Locul ocupat de fiecare echipă în clasamentul final al sezonului regular va da ordinea la stabilirea meciurilor pentru play-off, respectiv play-out. Locul 1 în sezonul regular este poziția 1 în play-off, respectiv locul 5 în sezonul regular este poziția 1 în play-out, ș.a.m.d.

În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj, iar primele două clasate din seria noastră se vor împerechea cu primele două clasate din seria a zecea.

Ulterior, câștigătoarele primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. De această dată însă, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți.

Barajul semifinal va avea loc pe 24 și 27 mai 2023, în vreme ce finala va fi programată pe 3 și 6 iunie 2023.

Programul complet al primei etape:

CSU Alba Iulia – Viitorul Cluj

Ocna Mureș – Corvinul 1921 Hunedoara

Avântul Reghin – ACS Târgu Mureș

Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni

Sănătatea Cluj – CSM Unirea Alba Iulia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *