Corvinul, la puterea a cincea! Victorie categorică la Cugir

Corvinul funcționează aproape la capacitate maximă! Și a arătat asta și în deplasarea din weekend, de la Cugir, unde a trecut cu 5-2 de Metalurgistul, trei dintre reușite venind când băieții lui Florin Maxim se aflau în inferioritate numerică! Formaţia noastră a ajuns la 76 de goluri (!) marcate în acest sezon şi are 21 de puncte în faţa ocupantei locului doi în play-off.

Într-o formă fizică şi mentală de invidiat, hunedorenii au reuşit una dintre cele mai solide prestaţii din actuala stagiune şi au marcat de cinci ori în poarta grupării din judeţul vecin, care plecase cu un punct la precedenta vizită la Hunedoara. Laurenţiu Buş a semnat prima mare oportunitate a meciului, şut din zece metri, central, alături, dar s-a revanşat în minutul 34, când l-a „servit” ideal pe Andrei Roşu, care a ţâşnit printre fundaşii centrali adverşi şi a mişcat tabela! Bucuria a fost de scurtă durată, pentru că gazdele au egalat, de la punctul cu var, după un fault al lui Iacob asupra lui Şaucă, în careu – Selagea transformând penaltiul. Repriza s-a încheiat cu o oportunitat mare a cugirenilor: Vitinha nu a mai ajuns la un şut-centrare a lui Udrea, astfel că la vestiare s-a intrat cu 1-1.

Startul reprizei secunde a fost aproape identic cu cel reuşit şi în ultima victorie de la Cugir (3-1). Lansat în banda dreaptă, Roşu a intrat în careu şi l-a păcălit pe Opric, cu un şut în colţul scurt (49), dar bucuria sa alături de fani l-a costat un al doilea „galben” şi, implicit, eliminarea! Doar că elevii lui Florin Maxim nu s-au „agăţat” prea mult de acest moment şi, din contră, au apăsat şi mai tare pedala de acceleraţie, astfel că i-au pierdut pe drum pe adversarii din Alba. În minutul 55, Neacşa a trimis, din dreapta, o diagonală spre Buş, care a preluat, a pătruns în careu şi a înscris, superb, cu un şut în vinlcu, 1-3! Căpitanul nostru a „recidivat” apoi în minutul 70, când a trimis cu capul în plasă, de lângă bară, o centrare dintr-un corner executat de Hergheligiu şi deviat de Garutti. Gazdele au ajuns în careu de prea puţine ori, în actul secund, însă până la urmă Udrea a făcut, 2-4, simplu, din opt metri, dar tot Corvinul a avut ultimul cuvânt de spus! După o respinger a lui Garutti şi o „aşezare” a lui Bradu, Simon a plecat de la 18 metri de propria poartă şi a închis meciul, cu un şut în colţul lung, după o cursă superbă în flancul drept (86)! S-a încheiat 5-2, iar formaţia noastră a arătat, încă o dată, dacă mai era nevoie, de ce este lider detaşat al seriei!

Metalurgistul Cugir: Opric – Haj (46, Rus), Vlădia, Itu, Vitinha –  Udrea, Contra (46, Nicula), Boldea, Șuteu  (46, Cocan) – Șaucă (cpt.), Selagea (63, Lupu. Antrenor: Lucian Itu

Corvinul Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Jairo (87, A. Vlad), Trășcan  (74, Simon) – Neacşa, Bradu, Bedea  (63, Mogoș) – Roșu, Arnăutu (63, Hergheligiu), Buș (cpt.) (87, Giura) Antrenor: Florin Maxim

Foto: Călin Corpaciu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *