Cadou de Paște: trei puncte și primul loc asigurat în play-off!

Cadou de Paște: trei puncte și primul loc asigurat în play-off!

Corvinul Hunedoara a revenit, repede, la obiceiul victoriilor facile în deplasare. Alb-albaștrii au trecut cu 2-0 (1-0) de Viitorul Cluj, după o presație sigură, și și-au asigurat, cu cinci etape înainte de finalul sezonului locul 1 în seria a noua și, implicit, prezența la primul baraj de promovare!

Hunedorenii au avut nevoie de doar câteva minute pentru a se acomoda cu suprafața sintetică de pe terenul principal al Bazei Sportive „Dan Anca”, astfel că le-au dat oportunitatea gazdelor de a-şi trece în cont prima ocazie importantă a meciului, însă Lefter s-a descurcat bine în faţa lui Pop, după o fază confuză în propriul careu. Apoi, treptat, „corbii” au mutat jocul în jumătatea clujenilor, iar Roşu, Arnăutu şi Buş – reluare din careu, scoasă de sub „transversală” de Cebotari – au semnat primele ocazii. La scurt timp, conform cursului jocului, Roşu a deschis scorul, din apropierea careului mic, la o minge „bâlbâită” de Cebotari (17), care s-a redresat doar cât să respingă o primă reluare a lui Arnăutu. Ulterior, Neacşa şi, din nou, Roşu, au fost aproape de 2-0, pe fondul unor erori venite tot de la golkeeper-ul Viitorului, dar avantajul minim s-a menţinut până la pauză.

În actul secund, din nou, gazdele au avut iniţiativa în primele minute, Roşca, Pop şi Dan Roman – ultimul blocat excelent de Antonio Vlad – au fost aproape de golul egalizator, însă formaţia noastră a mutat, din nou, inteligent şi cu mult calm, jocul în jumătatea adversă. Acolo unde Roşu a avut şansa „dublei”, după o cursă senzaţională a lui Iacob, fiind blocat de Cebotari, in-extremis! Golul doi a venit însă firesc, în minutul 74, de la Petre Simon, aflat la prima atingere de balon – care a trimis, elegant, în vinclu, din afara careului. Golul cinci în patru confruntări directe cu Viitorul! Finalul a aparţinut tot băieţilor noştri, care au mai punctat o dată, prin Arnăutu, golul acestuia fiind însă anulat, pe motiv de ofsaid. S-a încheiat 2-0 şi, în urma victoriei celor de la Unirea Ungheni cu Metalurgistul Cugir (2-1), Corvinul şi-a asigurat, matematic, prezenţa la primul baraj de promovare, de pe locul întâi în seria a noua! „Cadou” perfect pentru sărbători liniştite tuturor corviniştilor!

„O victorie după un meci bun al nostru. Sunt mulţumit de evoluţia băieţilor, cu excepţia primelor minute din a doua repriză, dar până atunci şi după am jucat chiar bine. E un teren greu, unde nu au câştigat nici Cugirul, nici Ungheniul. A fost o abordare corectă… mă bucur pentru reuşitele lui Roşu şi Simon, nu ai cum să nu te bucuri când marchează jucătorii de atac, sper că toate aceste reuşite să le dea încredere şi pe mai departe. Vreau să le mulţumesc fanilor care vin cu noi în deplasare şi tuturor celor care ne urmăresc de acasă şi care vin la stadion şi să le urez sărbători fericite şi linişte, alături de cei dragi! Îi asigur că suntem concentraţi, conectaţi la toate meciurile şi nu ne vom opri până nu ne îndeplinim obiectivul!”, a spus, la final, Florin Maxim.

Corvinul Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, A. Vlad, Da Motta (82, Trăşcan) – Bradu (72, Giura), Bedea (46, Mogoş) – Neacşa (72, Simon), Roşu (82, Mitran), Buş (cpt.) – Arnăutu. Antrenor: Florin Maxim

Viitorul Cluj: Cebotari – Istrate, Borma, R. Bartoș (88, Oargă), Porumb (77, R. Pop) – Calo, Fărăgău (cpt.), E. Bartoș, Roșca (77, Dolghi) – Roman (88, Cociș), A. Pop (93, Olaru). Antrenor: Marius Popescu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *