Florin Maxim: „Pregătirea decurge foarte bine. Îi simt pe băieţi foarte motivaţi!”

Antrenorul formației noastre, Florin Maxim, a făcut o scurtă analiză a primei părți de pregătire din cantonamentul din Antalya. Tehnicianul de 40 de ani al Corvinului este mulțumit de condițiile din sudul Turciei dar și de modul în care se exprimă elevii săi cu ceva mai puțin de o lună înainte de primul meci oficial din 2022.

Rep.: Florin, un nou succes amical, ieri, în compania celor de la SV Oberwart. Din nou, trei goluri, dar totodată și primul gol primit după trei jocuri. Cum a fost?

Florin Maxim: A fost o victorie în urma unui meci bun, împotriva unei echipe cu un joc agresiv, cu o posesie bună, preocupați foarte mult de joc. Deși suntem în perioada de acumulare, băieții au arătat poftă de joc, din nou, și-au mai creat câteva ocazii de gol, dar a fost un succes muncit. Mă supără puțin golul primit, venit în urma unui corner, iar băieții știu deja că țin foarte mult să ne apărăm bine, mai ales la fazele fixe, cu puțină atenție se putea evita. Pe de altă parte, e bine că am reușit să noi să marcăm tot după un corner.

Rep.: A fost o victorie mai concludentă în primul test, cu polonezii de la Wieczysta, un adversar care are condiții chiar și peste ce se găsește, la noi la multe echipe de liga secundă.

F.M.: Așa este. Atunci am făcut o primă repriză foarte bună, cu faze legate, cu un contraatac tăios, la fel, mai puteam marca, dar a fost un joc foarte bun. Polonezii pot fi un exemplu pentru multe cluburi de la noi, chiar dacă evoluează la nivelul ligii a cincea. Au în componența jucători trecuți pe la echipa națională a Poloniei, plus fundașul stânga, cu peste 50 de selecții în selecționata statului Haiti, cu jocuri în Liga Campionilor… Un antrenor care nu are nevoie de prea multe prezentări, au un buget mare pentru nivelul lor, pentru că sunt deținuți de unul dintre cei mai bogați oameni din Polonia (Wojciech Kwiecien – proprietar al unui lanț de farmacii), dispus să investească. De altfel s-a și văzut, pentru că la câteva zile distanță au remizat, 0-0, cu FC Brașov…

Rep.: Până acum pare un cantonament reușit. Condiții bune, vreme pe măsură. Am văzut cu toții că v-ați făcut timp să participați și la amicalul lui Dinamo Kiev, apoi a urmat o întâlnire aparte cu Mircea Lucescu. Cum a fost?

F.M.: Condițiile sunt ireproșabile, terenuri bune de antrenament, sală de forță, zone de refacere. Avem noroc, e adevărat, și de vreme bună pentru că până acum nu a trebuit să facem nicio modificare în program. Cât despre întâlnirea cu domnul Mircea Lucescu a fost una, într-adevăr, de suflet. Îi mulțumesc pe această cale pentru că ne-a dat posibilitatea să vedem un meci de calitate pe viu, apoi și-a luat din timpul său și a stat de vorbă cu băieții la final. Ne-a urat baftă, ne-a felicitat pentru parcursul nostru și ne-a îndemnat să îi călcăm pe urme și să creăm la Hunedoara o echipă competitivă!

Rep.: Mai sunt trei meciuri de verificare rămase în program. Unul, luni, cu rușii de la FC Tekstilshchik Ivanovo și apoi o „dublă” cu Aurul Brad la revenirea acasă. Suficient cât să fie pregătiţi băieţii sută la sută pentru primul joc oficial?

F.M.: Categoric! Eu cred că am gândit bine acest program, sper să rămânem cu toţii sănătoşi, să îl ducem cu bine la capăt. Pentru că şi acest aspect nu e de neglijat. Toată lumea e bine din punct de vedere fizic, dornică să reia lucrurile de unde le-am lăsat în campionat. Îi simt foarte motivaţi şi sunt convins că la ora jocului de la Reghin (12 martie) vom fi cu bateriile încărcate, gata să facem încă un meci bun!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *