Victorie categorică în primul amical al cantonamentului din Antalya

Corvinul continuă seria pozitivă din amicalele iernii. În primul test susținut în cantonamentul din Antalya alb-albaștrii s-au impus, astăzi, 4-0 (3-0), în fața polonezilor de la Wieczysta Cracovia, formație care deși evoluează în al cincilea eșalon este finanțată de unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Polonia.

Într-un echipament roșu, de deplasare, echipa lui Florin Maxim a început sus jocul și după 27 de minute a găsit drumul spre poartă, pentru prima dată, după o fază fixă: corner Hergheligiu, vole Arnăutu, în vinclu. Și cel de-al doilea gol a venit tot după un corner bătut scurt, din flancul stâng, de același Hergheligiu, Garutti a trimis cu capul în bară, iar mingea a ajuns la Da Motta, care a reluat, în plasă, cu siguranță (37). Scorul pauzei a fost stabilit de Laurențiu Buș, după un contraatac în viteză, „servant” fiind, din nou, acelaşi Hergheligiu (43). Şi în actul secund, formaţia noastră a controlat jocul şi a mai punctat o dată, în minutul 63. Antonio Dumitru a fost agăţat în careu de un fundaş advers, iar Simon a transformat penalty-ul dictat pentru 4-0, care avea să fie şi scorul final.

Corvinul a început meciul în formula: Lefter – Iacob , Garutti, Jairo, Da Motta –  Bedea – Mogoș, Giura – Buș (cpt.) – Arnăutu, Hergheligiu, iar pe parcurs au intrat şi ceilalţi jucători disponibili.

Adversarii, antrenaţi de un fost selecţioner al Poloniei

Gruparea poloneză din capitala Cracovia este condusă de pe banca tehnică de unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din fotbalul polonez. Ajuns la 73 de ani, Franciszek Smuda, este de trei ori campion al Poloniei, cu Widzew Lodz (2) şi Wisla Cracovia (formaţii cu care a câştigat de două ori şi Cupa) şi câştigător al Supercupei, cu Lech Poznan. De altfel, cu primii a ajuns şi în grupele Ligii Campionilor, în vreme ce, sub conducerea sa, Wisla şi Lech s-au calificat în opimilie Cupei UEFA. De altfel, între 2009 şi 2012 el a stat şi pe banca naţionalei poloneze, cu care a luat parte la Europeanul găzduit alături de Ucraina. Deşi într-o divizie inferioară a fotbalului polonez, Wieczysta are în componenţă câţiva foşti şi actuali internaţionali precum Donald Guerrier (55 de meciuri în naţionala statului Haiti), fost la Alanyaspor, Qarabaq, Wisla sau Neftchi Baku, Maciej Jankowski, Michal Miskiewicz şi Slawomir Peszk, foşti internaţionali polonezi, cel din urmă de altfel cu 44 de selecţii la echipa naţională şi cu un CV în care se găsesc formaţii ca Wolverhampton, FC Koln sau Parma!

Hunedorenii revin la joc peste trei zile, în compania austriecilor de la SV Oberwart.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *