Florin Maxim: “Băieții arată bine, i-am simțit motivați de la primul antrenament”

Antrenorul principal al grupării noastre, Florin Maxim, a tras concluziile primei săptămâni de pregătire pe plan local, una în care s-a pus accentul pe forță, iar întâlnirile cu mingea au avut loc doar pe suprafață sintetică.

Ne aflăm la finele primei săptămâni de pregătire, cum îi simți pe băieți?

Florin Maxim: Băieții au venit foarte bine din vacanță, deși a fost una lungă, cinci săptămâni… nimeni nu a venit cu kilograme în plus, chiar i-am văzut zilele acestea au poftă de joc, de fotbal, chiar dacă, poate, nu e perioada lor preferată. Dar sunt mulțumit de cum se prezintă până acum. Chiar glumeam astăzi, le-am spus la finele antrenamentului, “bun, gata, putem începe campionatul!”

V-ați pregătit mai mult, zilele acestea, pe suprafața sintetică…

F.M.: Da, așa este… din păcate, asta e vremea, nu aveam cum să ne antrenăm afară, terenurile sunt înghețate, fie foarte moi, depinde de grade. Așa că am ales să ne pregătim în balon și sunt mulțumit și asa. Băieții au arătat multă poftă, i-am urmărit îndeaproape, se motivează la fiecare joc cinci contra cinci, asta e bine, semn că știu că nu trebuie să lase loc de interpretări. Firește, mai avem și cantonamentul din Turcia, mai e mult de muncă…

Știu că ți-ai fi dorit și un prim joc-școală cu echipa a doua. Ai renunțat la această idee.

F.M.: Da, repet, condițiile nu ne lasă să facem astfel de jocuri, cel puțin nu acum. Dar săptămâna viitoare avem programat un prim test cu cei de la Ezeriș, sper tot pe suprafață sintetică, și ușor-ușor intrăm în ritm. Așteptăm un răspuns și de la cei de la Deva, pentru a vedea dacă avem posibilitatea de a susține amicalul cu Poli Timișoara, acolo, pe 9 februarie, joc ce ar veni să completeze programul stabilit până acum.

Da Motta și Garutti au revenit din Brazilia. Care e situația lui Jairo?

F.M.: Da, mai rămâne să ajungă și Jairo, care are o problemă cu actele, cu viza de ședere, dar mai mult ca sigur va fi prezent în cantonamentul din Turcia. Oricum, el se pregătește acasă, sper să fie la parametri buni când se întoarce.

Cum se prezintă nou-veniții? Cum se integrează?

F.M.: Îmi place Deac, se pregătește bine, are tupeu, dar în același timp e liniștit, își vede de treabă. Alex (Neacșa, n.n.) și Andrei (Roșu, n.n.) sunt doi băieți cu care am mai lucrat la Șelimbăr, deci am mare încredere în ei. S-au adaptat bine, știau oricum colectivul, îi știau pe mulți dintre băieți și cred că s-au integrat rapid. Rămâne doar să fie exact cum i-am lăsat eu la Șelimbăr și o să fie bine.

A mai rămas ideea de a aduce un mijlocaș central-defensiv?

F.M.: Știi prea bine, niciun antrenor nu o să îți spună că nu își mai dorește jucători. A nu se înțelege că nu sunt mulțumit de ce soluții avem acolo! Din contră! Doar că ar fi bine să avem un plus acolo, un mijlocaș defensiv. Dar dacă nu putem transfera ceea ce îmi doresc eu, cu adevărat, nu o să facem achiziții doar de dragul de a le face. Stăm bine chiar și așa, iar asta cred că s-a văzut și până acum.

Au sosit, via Viitorul Arad, și câțiva juniori, pe care i-am văzut alături de echipa mare. Cum se încadrează?

F.M.: Sunt copii născuți în 2005, cu calități foarte bune, care s-au adaptat, sincer nu mă așteptam să o facă atât de bine și atât de repede. Sunt copii foarte buni, cu calitate, rămâne să mai crească, firește, dar cred că au aici alături de cine să o facă. Trebuie să fie atenți, răbdători și recunoscători pentru șansa care li se oferă. Apoi, depinde de ei, cum vor gestiona momentul.

Sâmbătă, 29 ianuarie, este programat primul joc amical din 2022, în compania celor de la Progresul Ezeriș – locația urmând să fie anunțată zilele viitoare. Până atunci, „corbii” își continuă pregătirea pe plan local.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *