Remiză fără goluri, la primul test din noul an

Echipa noastră a remizat alb în primul amical din 2024. Deși au avut ocaziile mai importante, mai ales în repriza a doua, corviniștii nu au reușit să marcheze în jocul disputat la Simeria împotriva colegei de eşalon, Unirea Dej. 

Pe o suprafață de joc moale, cele două echipe s-au anihiliat aproape pe toată durata celor 90 de minute, alternând momentele bune, cu cele mai puțin reușite. În prima repriză, clujenii au avut două ocazii de a marca prin Fulga (25, 27), în vreme ce alb-albaștrii au răspuns prin oportunitățile lui Iacob, Coman și Pîrvulescu. În actul secund, cei doi tehnicieni au schimbat, treptat, liniile și, în ciuda ritmului mai bun, tabela a rămas neschimbată. Coman a avut șansa lui 1-0, dar lovitura sa de cap din careul mic a fost scoasă, în lateral, de portar, pentru ca vârful nostru să fie providențial în propriul careu, când a scos, de pe linie, o lovitură liberă indirectă, executată puternic de Alex Militaru, după o „rătăcire” a lui Roman. Pe final, Hergheligiu şi Lupu şi Sebastian Ion au mai periclitat poarta vizitatorilor, dar scorul a rămas neschimbat, 0-0.

Mai trebuie spus că de la meciul de la Simeria au lipsit Blaga, Antonov, Predică şi Neacşa, toţi cu probleme medicale. În schimb, au bifat minute, în premieră, juniorii Stupu şi Răducanu, care fac pregătirea alături de echipa mare. 

Florin Maxim, concluzii după amical: „Glumeam cu Dragoş (Militaru – n.n.) după meci… a fost un antrenament fizic foarte bun! Un duel de angajament, de aşteptat, după o vacanţă destul de lungă. Nici suprafaţa de joc nu ne-a permis să fim mai rapizi, dar am avut, chiar şi aşa, câteva şanse de a marca. Ca nivel de angajament nu am ce să le reproşez, nu pot trage neapărat câteva concluzii după acest prim amical. Am primit şi o replică bună din partea celor de la Dej, care cred că vor arăta altfel în a doua parte a campionatului. Mă bucură că nu am avut accidentări, cu excepţia unei mici probleme la Lică, cu o lovitură la şold, dar nimic îngrijorător”

Lucas Câmpan, un junior de 16 ani venit în probe la echipa noastră, de la UTA (a jucat la CS Socodor în Liga a treia), a fost folosit în prima parte a amicalului de astăzi: „E un jucător talentat, cu un fizic foarte bun, născut în 2007, am spus că dorim să ne îmbunătăţim la acest capitol, pentru sezonul ce urmează… a avut o prestaţie bună, pe un post pe care nu e neapărat obişnuit. Sunt mulţumit de aportul lui, rămâne să vedem exact situaţia sa”, a completat Maxim.

… despre suporterii prezenţi la meci: „M-am bucurat să văd atâta lume la joc, înseamnă că le-a fost dor de fotbal, dor de noi, după atâta pauză. Îi rog să fie îngăduitori, în continuare, pentru că suntem într-o perioadă de pregătire, de acumulări, în care băieţii se antrenează intens. Le mulţumesc pentru susţinere, ca de obicei!”, a mai punctat antrenorul nostru.

Despre jocul de la Simeria a vorbit şi Marius Chindriş, cel care a purtat banderola de căpitan, până la înlocuirea sa: „Un test util, după o pauză lungă, dar bine-meritată în care ne-am încărcat bateriile. Important e că toţi suntem bine din punct de vedere medical, din punct de vedere fizic. Cred că, în mare parte, am reuşit ceea ce ne-am propus pentru acest prim joc, am încredere că vom creşte în joc şi că vom arăta din ce în ce mai bine, pe măsură ce vom avansa cu pregătirea. Le mulţumim celor de la Simeria pentru că ne-au dat posibilitatea de a ne antrena şi de a juca aici, se ştie că preferăm să jucăm un meci amical pe iarbă, fie şi terenul mai moale, decât pe o suprafaţă sintetică. Suntem toţi concentraţi pe ceea ce avem de făcut, suntem conştienţi că perioada aceasta de acumulări nu ce chiar cea mai uşoară, dar avem condiţii propice pentru a ne pregăti aşa cum se cuvine şi pentru a începe cu dreptul meciurile oficiale”.

Următorul meci amical al formaţiei noastre va fi marţi, de la ora 13:00, împotriva celor de la ACS Mediaş, locaţia urmând a fi comunicată zilele acestea.

FC Corvinul 1921 Hunedoara (repriza I): Lefter – Iacob, Pop, Lică (38, Manolache), Velisar – Lupu, Chindriș (cpt.), Bradu, Pîrvulescu, Câmpan – Coman

FC Corvinul 1921 Hunedoara (repriza a II-a): Roman – Iacob (86, Răducanu), A. Nicolae, Manolache, S. Ion – Hergheligiu, Bradu (75, Chindriș), Hrezdac, Pîrvulescu (78, Pocioian), Mitran (88, Stupu) – Coman (cpt.) (70, Lupu) 

FC Unirea Dej (antrenor Dragoș Militaru): R. Pop – Prutean, Kereki, D. Pop, Șuteu – Chira (cpt.), A. Pop, Fulga – Hofman, Blaj

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *