Trei puncte pentru locul trei! Victorie importantă în deplasarea de la Clinceni

Echipa noastră a reușit a doua victorie externă a sezonului, 1-2 (1-2), la Clinceni, împotriva celor de la Metaloglobus București și este, momentan, pe locul trei în clasamentul Ligii a doua! Succesul din sudul ţării s-a conturat în prima repriză, după un început excelent de joc al alb-albaştrilor.


Blitz! Așa a fost începutul meciului de la Clinceni pentru “corbii albaștri”, care au marcat de două ori în zece minute! Mai întâi în minutul cinci, când Coman a profitat de o eroare a lui Chatziterzoglou, i-a pasat lui Neacșa, iar acesta a înscris, elegant, cu dreptul, din marginea careului. Trei minute mai târziu, Iacob a pătruns în viteză in banda dreaptă, printre doi apărători ai bucureștenilor, a “scos” pentru Bradu, care a trimis în plasă din opt metri, 0-2!


Cu “vânt la pupa” după startul bun de joc, corviniștii au avut șansa lui 3-0, dar Coman a fost intuit de Avram, din doar câțiva metri. Apoi gazdele au echilibrat jocul, au apelat la mai multe mingi lungi, dar și la centrări din flancuri, revenind în joc, în minutul 27, când Huiban a înscris, simplu, din fața porții, după o minge primită din dreapta de la Kouadio. La două minute distanță, gazdele au avut șansa egalării, dar o minge centrată în forță a căzut pe “transversală”, iar la recentrare, Iacob a scos de pe linia porții, cu capul.


La reluare, gazdele au forțat egalarea, Ianis Zicu l-a lăsat la cabine pe Chatziterzoglou și l-a introdus pe Issah, doar că fundașul ghanez a stat pe teren doar 17 minute! A încasat două cartonașe galbene, după faulturi clare asupra lui Coman și Bradu și a complicat și mai mult planurile gazdelor. Care au “măcinat” în gol, punând presiune pe defensiva echipei noastre doar prin faze fixe, dându-le posibilitatea alb-albaștrilor de a “închide” meciul pe contraatac, acolo unde Lupu și Coman, în două rânduri, au fost aproape de golul trei, reluările lor trecând, de fiecare dată, de puțin pe lângă poarta lui Avram.


Ultima fază importantă de joc a venit în minutul 85, de la Zakir, care a trimis însă pe lângă, cu capul, din careul mic, astfel că duelul de la Clinceni s-a încheiat cu victoria echipei noastre. Succes în urma căruia acumulăm 21 de puncte și urcăm, pe moment, pe locul trei în ierarhie! Exact înaintea unui alt meci important, cel de marți, 31 octombrie, cu Sepsi Sfântu Gehorghe, în etapa a doua a grupelor Cupei României, meci care va începe la ora 15.00.


Metaloglobus București (antrenor Ianis Zicu): Avram – Kouadio, Chatziterzoglou (46, Issah), Cărămălău, Sava – Iacob – Pătrașcu (69, Nemțeanu), Cruceru (22, Zakir), Honciu (cpt.) (69, Voicu), V. Bogdan – Huiban (89, Milea)


Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob (78, Hergheligiu), A. Nicolae, Manolache, Velisar – Chindriș (46, Hrezdac), Bradu (70, Antonov) – Lupu, Neacșa (cpt.) (89, Pocioian), S. Ion (46, Mitran) – Coman


Eliminat: Issah (62)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *