Corvinul, la maximum! „Echipa revanşei”, tot mai aproape de revenirea în Liga a doua!

În faţa a peste 9.000 de suporteri (record de asistenţă la acest nivel), corviniştii au mai adăugat o victorie în „portofoliul” şi aşa bogat! A fost, din nou, 2-1 cu Gloria Bistriţa, după un meci în care alb-albaştrii au arătat tărie de caracter, au revenit de la 0-1 şi rămân invincibili în această stagiune! Una care se va încheia cu o „finală” pentru promovare, în dublă-manşă, cu mai vechea cunoştinţă, Unirea Ungheni!

Primele două clasate a uneia dintre „cele mai slabe serii” din Liga a treia se vor lupta pentru un loc la startul ediţiei viitoare a ligii secunde, după ce gruparea din Mureş a întors calculele hârtiei şi a învins, la Oradea, cu 3-2.

„Gloria nu cântă”

Este titlul unui film românesc din 1976, cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu şi Tora Vasilescu în rolurile principale, dar şi ideea pe care au îmbrăţişat-o „corbii albaştri” (şi) la returul cu Gloria Bistriţa! În faţa unui stadion aproape plin, băieţii lui Florin Maxim au mai învins, încă o dată, gruparea lui Adrian Falub, asta deşi oaspeţii au venit hotărâţi să strice sărbătoarea în alb-albastru, din toate punctele de vedere! Pe teren, roş-negrii au început, cum era normal, mai sus, în ideea de a marca un gol care să îi readucă în cărţi, iar Gondiu a încercat, primul poarta, timid, în minutul cinci. La buturile opuse, Coman şi Curtean au încercat să îl surprindă pe Bodea, însă golul a venit în poarta Hunedoarei, dintr-o fază care nu anunţa nimic! O centrare a lui Yameogo a fost deviată, Pop a încercat să respingă dar a trimis greşit, Elton şi Lefter nu s-au înţeles şi Abdul a profitat (22). Doar că „zborul corbilor” nu poate fi frânat atât de uşor şi după zece minute, Lupu a restabilit egalitatea, cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Bradu (combinaţie în urma căreia Corvinul marca şi la Bistriţa!). Iar la pauză, Corvinul – Gloria a fost 1-1.

Probă de caracter

În actul secund, Garutti i-a luat locul accidentatului Iacob, în vreme ce Falub l-a preferat pe Rus lui Georgescu, însă Corvinul a pus, încet-încet, stăpânire pe joc. Curtean a fost aproape de golul sezonului, cu un şut de la 50 de metri (46), iar o fază mai târziu Lupu a pătruns în viteză pe dreapta, dar a tras alături. Replica a venit, doar o singură dată, de la Manolache, a cărui reluare din zece metri, central, s-a dus pe lângă. Şi, din acel moment, a existat, din nou, doar o echipă pe teren! Pîrvulescu a avut şansa lui 2-1, dar a trimis, cu stângul, în cros, alături (53), iar la faza imediat următoare, Bradu a trimis în Bodea, din poziţie „unu la unu” cu acesta, după o minge lungă venită de la Neacşa! Oportunităţi care n-au făcut decât să anunţe golul lui Pîrvulescu, venit după o fază-şnur: „exterior” Curtean, pasă Coman în zona punctului cu var, finalizare din prima „Nicky” (63)! 2-1 iar restul partidei nici că a mai contat. Bistriţenii au apelat la mingi „plouate” în careu, pradă uşoară pentru corvinişti, care au încheiat încă un meci victorioşi. Pentru a 27-a oară în acest sezon! „Echipa-revanşei” – documentarul care are în prim-plan echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii, care devine campioană olimpică în 2008 – „rulează” şi la Hunedoara. În alb-albastru şi cu alte figuri în rolurile principale, pentru că povestea trebuie să continue!

„I-am învins şi în trening şi la costum!”

Finalul de meci a adus o descătuşare şi pe banca de rezerve a echipei noastre, după ce au existat mai multe „contre” de-a lungul celor 90 de minut (şi nu numai!) cu oficialii formaţiei vizitatoare. Lucru explicat, la final, de antrenorul nostru, Florin Maxim: „E un meci în care s-a trăit intens şi, pe undeva, sunt normale şi astfel de ieşiri. Am urmărit, cu atenţie, şi declaraţiile oaspeţilor noştri după meciul de la Bistriţa şi mi s-a părut de prost-gust să te legi de echipa cu care urmează să joci pentru că alege să îmbrace costume la meciurile importante… Ne cerem scuze că ţinem la imaginea noastră! Suntem în 2023 şi nu cred că e potrivit să te iei de astfel de lucruri. Şi-atunci nu am făcut decât să le atrag atenţia, la final, că i-am învins şi în trening şi la costum!”.

Declaraţiile complete ale antrenorului nostru principal, Florin Maxim, ale omologului său, Adrian Falub şi ale marcatorului golului egalizator, Marius Lupu, sunt pe canalul nostru de youtube.

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob (46, Garutti), Elton, Pop, Neacşa – Curtean, Chindriş (cpt.), Bradu, Pîrvulescu – Lupu, Coman.

Gloria Bistriţa 2018 (antrenor Adrian Falub): Bodea – Copaci, Manolache (cpt.), Fridrich – Georgescu (46, Rus), Abdul (69, Luca), B. Vasile (69, Savu), Ţica – Yameogo, Gondiu (69, Curtuiuş), Davordzie (69, Stoica).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *