Furtună în alb şi albastru! Învingem şi la Bistriţa şi facem un pas apăsat spre barajul final

Echipa noastră rămâne greu de depăşit în acest sezon. Corviniştii s-au impus în manşa-tur a barajului semifinal de promvoare, 2-1, pe terenul Gloriei Bistriţa, rămâne invincibilă, şi ia o opţiune importantă pentru calificarea în „finala” pentru un loc în Liga a doua. Sâmbătă, de la ora 17:30, e nevoie însă de un stadion plin, care să îi poarte spre încă o victorie!

Pe o ploaie torenţială! Aşa s-a disputat mare parte din jocul de la Bistriţa, disputat în faţa a aproximativ 5.000 de suporteri – dintre care peste 200 sosiţi de la Hunedoara. Iar cei ce au ajuns pe bătrâna arenă „Jean Pădureanu” au avut ce vedea! În primele două minute au apărut şi primele două ocazii mari de gol: Coman a fost blocat, la timp, de un fundaş advers, după exact 20 de secunde de la primul fluier (!), în vreme ce la poarta cealaltă, la faza imediat următoare, Lefter a avut două intervenţii bune, iar Carl Davordzie a trimis peste. Apoi, pentru următoarele 30 de minute a existat doar o echipă pe teren. Corvinul a arătat o veritabilă demonstraţie de forţă în atac, unde a reuşit să şi marcheze de două ori.

Mai întâi, de la punctul cu var, prin Alexandru Curtean (aflat la prima reuşită în tricoul alb-albastru), în minutul 20, după un penalti obţinut de Coman, în urma unei insistenţe în faţa lui Bodea. Au urmat alte două ocazii imense, irosite de Pîrvulescu şi acelaşi Coman – care a trimis în bară, din postură „unu la unu” cu Bodea, pentru ca după aceea să vină şi golul doi. Chindriş a recuperat o minge în jumătatea adversă, Lupu şi Bradu au făcut un schimb rapid de pase, iar cel din urmă a trimis din 15 metri, imparabil, în colţul lung (28). Au urmat, apoi, alte două şanse mari de a marca pentru „corbii albaştri”, dar Bodea s-a interpus de fiecare dată şi pauza i-a prins pe bistriţeni în „corzi”.

În actul secund, echipa noastră a făcut, deliberat, un pas în spate, iar gazdele au trimis în teren forţe proaspete, prin introducerea lui Curtuiuş, Yameogo, Bogdan Vasile şi Savu şi au forţat reintrarea în joc. Doar că traseele obişnuite au fost blocate, excelent, de un „bloc” compact cu Chindriş-Bradu-Curtean-Neacşa-Pop aproape fără greşeală, astfel că roş-negrii au apelat doar la centrări din flancuri. Iar golul a venit târziu, în minutul 89, cu oarecare şansă, dintr-un penalti transformat de Manolache, după ce o minge fără adresă l-a lovit în braţ pe Pîrvulescu. Pe final, corviniştii au fost aproape de a tranşa manşa şi, foarte posibil, barajul, dar nici Mitran şi nici Coman n-au reuşit să îl învingă pe Bodea, astfel că s-a încheiat „doar” 2-1 pentru amfitrioni. Returul se joacă sâmbătă, de la ora 17:30, pe arena „Michael Klein”, acolo unde bistriţenii trebuie întâmpinaţi cu un stadion plin în alb-albastru. Pentru că povestea merge mai departe!

Declaraţiile lui Florin Maxim, Alexandru Curtean şi Adrian Falub se găsesc deja pe canalul nostru de youtube.

Gloria Bistriţa 2018 (antrenor Adrian Falub): Bodea – Rus, Gugu (30, Luca), Fridrich – Georgescu (65, Curtuiuş), Manolache, Abdul (65, B. Vasile), Ţica – Davordzie, Gondiu (57, Savu), Stoica (cpt.) (65, Yameogo)

Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob (52, Garutti), Elton (84, Mitran), Neacşa – Lupu, Curtean (84, Mar), Chindriş (cpt.), Bradu, Pîrvulescu – Coman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *