CRITERIUL SPORTIV

 Program FRF – combatere rasism

CLUB SPORTIV HUNEDOARA își înșușelte Planul FRF referitor la rasism, respectiv:

1. Club Sportiv Hunedoara va emite, annual, o declarație prin care se afirmă că rasismul și orice tip de discriminare nu vor fi tolerate și prin care să se explice clar acțiunile ce vor fi întreprinse împotriva celor implicați în scandări rasiste. Declarația va fi inclusă în programele de meciuri și afișată, în permanență, și în mod vizibil în jurul terenului.

2. Club Sportiv Hunedoara va difuza anunțuri prin intermediul sistemului de sonorizare al stadionului prin care condamnă scandările rasiste în timpul meciurilor.

3. Vor fi condiționați posesorii de abonamente că nu vor lua parte la acte de rasism.

4. Se vor întreprinde acțiuni de prevenire a distribuirii de literatură rasistă în interiorul și în jurul stadionului.

5. Se vor întreprinde acțiuni disciplinare împotriva jucătorilor implicați în acte de rasism.

6. Se vor contacta alte asociații sau cluburi pentru asigurarea înțelegerii de către aceștia a politicii împotriva rasismului promovată de asociația sau clubul respectiv.

7. Se va încuraja o strategie comună a agenților de ordine și a jandarmeriei în vederea combaterii de acte de rasism.

8. Se vor îndepărta urgent eventualele mesaje rasiste de tip graffiti de pe stadion.

9. Va fi adoptată o politică de oportunități, egale pentru toți, în ceea ce privește angajările și furnizorii de servicii.

10. Se va coopera cu toate grupurile și agențiile, cum ar fi sindicatele jucătorilor, suporterii, școlile, organizațiile voluntare, cluburile de tineret, sponsorii, companiile locale, poliția și alte autorități publice în vederea dezvoltării unor programe proactive și a sporirii gradului de conștientizare în ceea ce privește eliminarea actelor de rasism și a discriminării.

Director

Cimpoca Sorin